5 tips til dig der gerne vil i gang som selvstændig

By: Søren

Har du, ligesom mange andre danskere, en drøm om at starte din egen virksomheden og nyde fleksibiliteten som selvstændig? Du kan tjene mange penge som selvstændig, men det kræver meget arbejde at starte egen virksomhed, hvilket du skal være forberedt på. Du får her fem tips til, hvad du skal overveje og have styr på, inden du starter din egen virksomhed.

Vælg en branche der interesserer dig

Det allerførste tip, til dig der drømmer om at være selvstændig, er at vælge en branche der interesserer dig. Når du skal starte din egen virksomhed, er det vigtigt at arbejde indenfor noget, som du synes er spændende og som du ved en masse om.

Det er vigtigt, for at du først og fremmest har en masse viden om det, du starter en virksomhed omkring. Hvis du fx interesserer dig meget for mode, kan du med fordel blive selvstændig indenfor det. Du kan fx være selvstændig inden for mode ved enten at designe dig eget tøj eller starte en webshop, hvor du sælger tøj fra forskellige kendte mærker ligesom webshoppen americandreams.dk.

Hvis du i stedet interesserer dig for friluftsliv eller rejser, bør du overveje at blive selvstændig indenfor det. Det er vigtigt, at du synes det du arbejder med er spændende, når du er selvstændig, da der ligger meget arbejde i at starte en virksomhed og for at du ikke ”kører død” i den store mængde arbejde, er det derfor afgørende at du synes arbejdet er interessant.

 

Find gode samarbejdspartnere

Det andet tip handler om at finde gode samarbejdspartnere. Du kan godt starte en virksomhed helt selv, men det er en klar fordel at have andre personer med, som du kan sparre med og ikke mindst få idéer sammen med.

De andre personer behøves nødvendigvis ikke at være en direkte del af virksomheden, man kan være samarbejdspartnere på mange forskellige måder.

Det afgørende er bare, at du har nogle som du kan snakke med, og som kan hjælpe dig til at få nye idéer. Hvis det er første gang du skal starte egen virksomhed, er det samtidig en god idé at få hjælp fra nogle, der har startet egen virksomhed, og ved hvad det kræver at få succes med et nyt brand.

Du kan samtidig læse mange guides online, der fortæller om hvordan du fx opretter et selskab og andre praktiske foranstaltninger i forbindelse med opstart af en virksomhed. Det er en god idé at læse mange af de guides, inden du kaster dig ud i at starte virksomheden, så du får en idé om, hvordan du starter din virksomhed op.

 

Forbered dig selv på en masse arbejde

Når du har fået en idé til hvilken virksomhed du gerne vil starte og fundet et par samarbejdspartnere, er det tid til at forberede dig selv på en masse arbejde.

Hvis du gerne vil skabe en virksomhed med succes, kræver det utrolig meget arbejde og ikke mindst tid, og det er vigtigt at du er klar til at investere nærmest al din tid de første måneder, for at din virksomhed kommer godt fra start.

Nærmest alle iværksættere der har starten en virksomhed fra bunden, kan fortælle om at de blev overrasket over, hvor meget tid og arbejde det faktisk kræver, hvis man gerne vil have succes.

Men hvis du har fået en idé til en virksomhed, som du brænder for at føre ud i verden, er du garanteret allerede klar til at starte din egen virksomhed.

 

Få overblik med en forretningsplan

Når du er i gang med at forberede starten af din virksomhed, er det tid til at påbegynde en forretningsplan. En forretningsplan er en vigtig del af det at starte en virksomhed, da det giver dig, og andre interesserede, et overblik over hvordan virksomheden skal drives.

En forretningsplan kan indeholde mange forskellige punkter, alt efter hvilken virksomhed du er ved at starte. De mest almindelige punkter i en forretningsplan er:

  • Beskrivelse af produkt eller service
  • Virksomhedsorganisation
  • Markedsbeskrivelse
  • Markedsføring af virksomheden
  • Finansiering
  • Udvikling af virksomheden
  • Budgetter

En forretningsplan kan dog også indeholde mange andre punkter, alt efter hvad du synes er vigtigt at have med.

Du kan finde mange skabeloner online, som kan hjælpe dig med at lave en god forretningsplan til opstart af din virksomhed. Når du laver en forretningsplan, kommer du ofte til at tænke over punkter, som du måske ikke ellers havde overvejet, og det er derfor en vigtig del af det at starte en virksomhed.

Få styr på økonomien inden opstart

Det sidste tip, inden du starter din virksomhed, er at få styr på økonomien. For at din virksomhed får succes er det vigtigt at du har helt styr på hvordan du vil tjene penge i virksomheden.

Derfor er det vigtigt at du inden opstart fx har regnet ud hvor meget du skal sælge, for at få overskud i virksomheden.

Hvis du fx vil starte en webshop, der sælger holdningskorrigerende tøj, som butikken Myposture.dk, er det vigtigt at du har et overblik over, hvor mange penge du skal bruge på at købe ind til lageret, hvad det vil koste at hoste et domæne til din webshop, hvor meget du skal bruge til kontor osv.

Det er vigtigt at have et overblik, for at du ved hvad det vil koste at drive virksomheden og samtidig vide, hvor meget kapital du skal have rejst for at virksomheden kan løbe rundt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *