6 tips til en vellykket jobsamtale

By: Søren

Venter der en jobsamtale rundt om hjørnet? D Jobsamtalen er vigtigt for din mulighed for at få et job, men det er samtidig svært altid at præstere godt til jobsamtalen. Vi har derfor samlet 6 tips til en god jobsamtale her.

Vær klar på de mest typiske spørgsmål

Første råd til en god jobsamtale, er at du er forberedt på nogle af mest typiske spørgsmål til en jobsamtale. Du kan selvfølgelige ikke forberede dig helt på, hvad de vil spørge om, men du kan forberede dig så godt du kan.

Et meget typiske spørgsmål til en jobsamtale er fx hvorfor du gerne vil have det her job, og der er det vigtigt at have et godt svar klar. Andre spørgsmål, som også er meget typiske, er fx hvorfor de skal vælge dig, hvad du har af styrker og svagheder, hvad dine fremtidsplaner er osv.

 

Giv hånd når du kommer ind

Råd nummer to, og en af de vigtigste ting, er at du giver hånd når du kommer ind og kigger personen i øjnene. Det er alfa og omega for at give et godt førstehåndsindtryk.

 

Hav en kort men god præsentation klar om dig

Det kan være du bliver bedt om at fortælle lidt om dig selv. Hvis du gør det, er det vigtigt at du har forberedt dig lidt, på hvad du vil sige i det tilfælde. Det er vigtigt at din præsentation er god, men også kort, så I kan komme videre og snakke om jobbet. Tænk derfor over hvad der vil være relevant for dem at høre om.

 

Hav styr på hvad der står i din ansøgning

Det fjerde råd er også ret væsentligst. Det er vigtigt at du har helt styr på hvad du har skrevet i din ansøgning. Hvis du jobsøgende og derfor sender flere forskellige ansøgninger ud, er det en god idé at læse ansøgningen til det her job igennem inden du kommer til samtalen.

Der er nemlig stor sandsynlighed for at de vil spørge ind til hvad du har skrevet, og så er det ikke så godt, hvis du ikke kan huske det.

 

Find alt den viden du kan om jobbet og virksomheden

Du kan med fordel sørge for at finde alt den viden du kan om virksomheden og det specifikke job du søger. Hvis du har læst om virksomheden viser du, at du er engageret, hvilket er vigtigt.

Hvis du fx søger job i et realkreditinstitut, er det vigtigt at have styr på hvad de tilbyder. Tilbyder de fx kviklån og andre typer lån, kan du med fordel læse lidt om det, så du kender markedet. Du kan fx kigge på tjeklån.dk.

 

Smil og vær åben!

Det sidste råd, er at smile og være åben! Det er vigtigt at virke som en åben person, der er klar til nogle nye udfordringer og dermed også klar til deres job.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *