Bliv klar til jobsamtalen med disse tricks

By: Søren

Yes du er blevet kaldt til jobsamtale og nu skal du så vise din kommende arbejdsgiver, hvad du kan? Men hvordan gør man lige det og hvilke fælder kan du hurtigt risikere at falde i til samtalen. Vi giver dig her nogle gode råd til, hvordan at du kan forbedre dine chancer for at få Drømmejobbet.

Forbered dig

Inden samtalen, skal du lave noget research om virksomheden, på den måde er du forberedt på nogle af de ting som du vil blive spurgt om til samtalen. Det er også en rigtig god ide at have en ide om hvad du gerne vil have i løn og have et salgsargument, der viser at du rigtig gerne vil være i den virksomhed. Du skal også kunne svare på de mest stillede spørgsmål som, hvorfor vil du gerne arbejde her? Fortæl lidt om dig selv? hvad ved du om virksomheden? Hvorfor skal vi ansætte dig? Du skal sørge for at du viser at du kender virksomheden, ved at du ved hvem det er der er ledere i virksomheden, hvad deres filosofi og virksomhedspolitik er. Skal du til en samtale i en virksomhed der har en filosofi om at de gerne vil være de bedste på markedet og derfor går de også efter en medarbejder, der gerne vil bidrage til at virksomheden bliver de bedste på markedet. Det kan være du har nogle evner, som du kan se der ikke er andre der har i virksomheden. Så Studér den virksomhed du skal til samtale hos grundigt. Forbered dig på de mest stillede spørgsmål som du ved, at du vil blive spurgt om.     

Vær selvsikker

Når du sidder til samtalen, skal du vise at du er selvstændig, der er ikke nogen virksomheder der vil have at du snakker dem efter munden hele tiden, du skal dog heller ikke afbryde og svare imod intervieweren hele tiden, for det kan virke respektløst og at du ikke kan samarbejde. Selvfølgelig vil du gerne gøre din kommende arbejdsgiver tilfreds, og det gør man tit ved at snakke efter munden og det er jo bare ikke lige det optimale at gøre. Det handler om at finde en balance mellem at snakke efter munden og at vise at du er selvstændig.

Giv et godt førstehåndsindtryk

Når du kommer ind til samtalen, skal du give et rigtig godt førstehåndsindtryk. For du bliver bedømt indenfor de første 30 sekunder og derfor er det vigtigt, at du viser fra start af at du gerne vil være der. Det gør du ved, at du har fulgt den dresscode der nu en gang kan være. Det finder du ud af ved at lave research på virksomheden. Husk at have pænt fodtøj på, da det er noget af det første som der bliver lagt mærke til. Sørg også for at din hygiejne er i orden, lad vær med at overgøre det. Hav en rank ryk, godt smil helt fra start af når du træder ind i virksomheden. Og husk håndtrykket, skal være fast, der er ikke noget værre end at få stukket en slatten hånd. Hold øjenkontakt og smil til samtalen.  

Spørg ind til virksomheden

En samtale kan hurtigt komme til at dreje sig rigtig meget om dig og du skal ikke begynde at stille spørgsmål som handler om dig selv som f.eks. hvordan er lønnen her, er der nogle personalegoder og kan man arbejde hjemmefra? Sørg for at stille spørgsmål der omhandler virksomheden, det er noget af det du har lavet research om, så det bliver ikke så svært. Vis også hvordan at du rent fagligt vil kunne passe ind i virksomheden.

Indtil du har fået et job, er der nogle regninger der skal betales og det kan du få hjælp til af Ikano Bank.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *