Find drømmejobbet

By: Søren

Vi har alle en ide om, hvad drømmejobbet er. Mange mennesker holder sig dog tilbage med at søge netop drømmejobbet, da dette virker for urealistisk og uopnåeligt. Men som ved alle andre ting – man vinder i aldrig i Lotto, hvis man ikke spiller. Her giver vi dig bud på hvordan du tager næste skridt imod drømmejobbet.

Brug LinkedIn

Skræmmende mange danskere benytter ikke LinkedIn nok. Enten bruger de det ikke, eller også har de en passiv profil. Hvis du vil have et nyt job, så bliver du også nødt til at networke. Det skal du selvfølgelig gøre fysisk, men du skal også gøre det på sociale medier.

Hvis folk ikke ved, at du leder efter et nyt job, så er det også umuligt for dem at hjælpe dig med at finde et. Du skal komme i gang med at bruge LinkedIn hver dag og tving dig selv til at kommentere andres statusser.

Det hjælper ikke noget, hvis du er en passiv LinkedIn bruger, for så kunne du ligeså godt lade være med at eksistere for andre.

Skriv indlæg og kommentarer derinde og så skal mulighederne helt sikkert nok komme til dig.

 

Tag til netværksmøder

Det kan virke mærkeligt at tage til netværksmøder, hvis du allerede har et job. Men du skal tænke på, at dit nye drømmejob kan være sådan et sted. Selv hvis du ikke aktiv leder efter et job, så er det en god idé at komme ud og networke.

Det skyldes, at du aldrig ved, hvilke slags muligheder der er, hvis du snakker med andre mennesker. Det kan være, at du finder en person, som du passer vildt godt sammen med, og det kan være, at du finder din næste arbejdsplads.

Alle netværksmøder og grupper, hvor du kan tale med andre mennesker, er en god idé, fordi det får dig ud af din komfortzone, og du bliver tvunget til at forholde dig til andre mennesker. Hvis du åbner dig op for omverden, så kommer drømmejobbet.

 

Tag springet

I forhold til drømmejobbet betyder geografien mindre. Hvis drømmejobbet er i udlandet, er det vigtigt at man tør tage springet. Husk altid på, at det ikke nødvendigvis er forevigt. Det handler om at få udlevet sine drømme, så man ikke sidder tilbage og fortryder at man ikke tog springet.

De fleste gange er drømmejobbet dog indenfor geografisk rækkevidde. Det er en mindre omvæltning fx at skulle flytte fra Jylland til København. Nok kan det være svært at finde en lejebolig i København, samt at danne nye venskaber og netværk, hvis man ikke kender så mange mennesker det nye sted. Her er det ligeledes vigtigt at være proaktiv. Nye venskaber og netværk kommer ikke af sig selv. Her skal mane endnu engang tage springet og aktivt gøre noget for at møde og engagere sig med nye mennesker.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *