Job i en anden by?

By: Søren

Er du jobsøgende, så ved du også, at det kan være rigtig svært at finde et job. For mange er det nødvendigt at søge mod andre byer, hvis de skal gøre sig håb om at finde job. Dette kan for nogen betyde lang transporttid og upraktiske arbejdstider. Det er sjældent et ønske at få job i en anden by, end den man bor i, men for nogen er det noget, som de ikke kan komme uden om.

Hvis du har fået job i en anden by end den du bor i, eller bliver du måske snart nødt til at tage et sådant job, så har vi her samlet nogle gode råd til, hvordan du bedst muligt håndtere det.

 

Husk at det er midlertidigt

Ofte kan ens egen sindsstemning være den største udfordring, når man tager et job, som geografisk ikke er optimal. Man ærgre sig over, at man ikke fandt en arbejdsplads, som lå tættere på, men nogen gange er verden desværre ikke optimal.

Når disse tanker dukker op, er det vigtigt at huske, at det udelukkende er en midlertidig løsning. Du kan sagtens forsætte med at søge andre jobs, som ligger tættere på. Det er måske ikke optimalt med et job, hvor der er lang transporttid, men det er bedre end at gå arbejdsløs.

Hvis transporttiden stadig generer dig, kan du læse med videre herunder, hvor vi har flere gode råd til, hvordan du håndterer transporttiden bedst muligt i din hverdag.

 

Kommuniker med din partner

Noget af det vanskeligste ved lang transporttid er at få det til at passe til ens hverdag. Det bliver især vanskeligt, hvis du har partner og børn.

Sørg derfor for løbende at kommuniker med din partner, så der er styr på planlægningen. Det er vigtigt at vide hvem der henter børnene, hvem der handler ind og hvem der laver aftensmad. Hvis I holder kommunikationen åben, vil I opleve færre dage, hvor det hele bryder sammen, fordi der ikke er styr på noget.

Det kan være svært at få gjort den koordinerende kommunikation til en vane i hverdagen, men det forbedre forholdet, når der først er styr på det – både i nuet, men også fremover.

 

Hør om muligheden for at arbejde hjemmefra

Mange danske virksomheder er i dag mere åbne overfor, at deres medarbejdere arbejder hjemmefra. Selvom det ikke umiddelbart er i brug på den arbejdsplads, hvor du får job, så kan du stadig forhøre dig om muligheden for at arbejde hjemmefra noget af tiden.

Det er ikke alle arbejdspladser, hvor det er muligt, men det er ikke altid man ved det, før man har spurgt. Spørger du ordentligt og sagligt, vil det ikke blive taget ilde op.

Du kan også være heldig og være kommet til en virksomhed, hvor det er mere almindeligt at tage arbejdet med hjem. Hvis dette er tilfældet, så sørg for at benyt dig af det.

Har du ikke prøvet at arbejde hjemmefra før, så er det en god idé at gøre dig nogen tanker om, hvordan du vil strukturere de dage, hvor du arbejder hjemmefra. For nogen kan det være svært at skille arbejde fra fritid, når de arbejder hjemmefra. Det betyder i værste fald, at arbejdet kan gå hen og blive en konstant kilde til stress.

Det bedste råd, hvis du skal arbejde hjemmefra, er at holde arbejdet til ét af husets rum – helst kontoret. Dermed er du kun på arbejde, når du sidder inde på kontoret, mens du holder fri, når du går ud derfra og lukker døren.

 

Gå i forhandling om mødetider

Har du lang transporttid, kan det være svært at nå alle de ting, som man skal. Børnehaver har eksempelvis en fast lukketid, og dem går de næppe på kompromis med.

De fleste chefer er heldigvis bare mennesker som os andre, og har forståelse for disse ting. Hvis du kæmper for at få hverdagen til at hænge sammen, så tag eventuelt en snak med chefen om det. Det er meget muligt, at du kan få lov til at møde en halv time tidligere de dage, hvor du skal hente børnene.

Det kan være en god idé at tage snakken allerede under jobsamtalen, hvis du ved, at det ikke kommer til at hænge sammen for dig ellers. Det er generelt en dårlig idé at stille krav under jobsamtalen, men her kan det være en god idé at starte dialogen tidligt i forløbet.

Når det kommer til at forhandle sig til disse fordele. Er det vigtigt at huske, det skal komme fra et sted med et ønske om at gøre det efter bedste hensigt for virksomheden. På denne måde, vil det ikke komme ud som værende et krav, men mere et forslag om at optimere en arbejdstid.

Ideelt set kan løsningen dog være, at du finder en sød babysitter, der er villig til at hente børnene på de dage, hvor du ikke kan nå det. Dette vil din arbejdsgiver også sætte pris på, for det viser, at du er dedikeret til at få det hele til at lykkedes. Dermed er du også styrket i forhold til fremtidige forhandlinger.

 

Gør transporttiden rar

Transporttiden er en uheldig ting, som du ikke kan komme udenom, hvis du arbejder udenbys. Forsøg derfor at gøre den så rar for dig selv som muligt, mens du kører.

Din egen mentalitet betyder meget i forhold til, hvordan du opfatter transporttiden. Fokuser på, at det er din alene tid hver dag. Dermed er det også tidspunktet, hvor du kan slappe af og være dig selv. Det kan også være en god idé at investere i mobil tilbehør. På den måde kan du lovligt snakke i telefon, mens du kører. Tiden bag rattet føles nemlig aldrig så lang, hvis bare man har nogen at snakke med.

Alternativt kan du også overveje at høre musik, mens andre elsker at lytte til lydbøger. Har du små børn derhjemme, kan det også ske, at du bare nyder stilheden og roen.

Lige meget hvad du holder mest af, så sørg for at brug din køretur på det. Mange danskere pendler hver dag, og har intet imod det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *