Realiser din drømme
-hvordan får du fat i drømmejobbet?

By: Søren

Dit job er en kæmpe del af dit liv. I Danmark har vi en arbejdsuge som hedder 37 timer om ugen. Dog siger hver femte dansker at de arbejder mere end 40 timer om ugen. Et job man kan lide at være i og som man ser give mening, er derfor vigtigt i jagten på et godt liv. Vi guider dig til råd og tips til at opnå drømmejobbet.

Konkretiser dit mål

Det første du skal gøre i søgen på dit drømmejob, er at sætte et mål. Målet skal være realistisk i forhold til dine kompetencer og hvad du er villig til at gøre for at nå målet. Hvis du har svært ved at vælge en konkret profession eller job, kan du fx sige, hvad du ønsker i et job. Det kan for eksempel være at du ønsker at, i dit nye job, der vil du gerne hjælpe mennesker. Så kan socialrådgiver eller sygeplejerske være en god mulighed, da der også er mangel på disse uddannede i Danmark.

Det vigtigste er, at du sætter et mål først og derefter en plan. Planen vil være den som fører dig til målet, om det så er via praktik, uddannelse eller netværk.    

Søg uddannelse

Det kan godt være svært at skulle begynde på en uddannelse som voksen. Men hvis det er en del af planen for at nå målet, er der intet andet for. Det gode er, at du kan søge ind via kvote 2, og hvis du har været ude på arbejdsmarkedet længe, kan du snildt komme til at være en af dem, som differentierer sig på papiret. Mange uddannelser er fleksible omkring deltid/fuldtid. Derved kan du arbejde ved siden af, hvis det er det du har brug for.

Køb dig ind på uddannelsen

Hvis dit mål er at blive en person som hjælper eller snakker med folk, og for eksempel vejen til at blive psykolog bliver for lang tid på skolebænken, er der alternativer. Du kan købe dig til en psykoterapi eller coach uddannelse. Det tager ca. 4 år, men har også en del praktik i forløbet. Ofte kan man også købe sig ind på intensive kurser, hvis man ønsker viden eller indgang til andre erhverv. På Lendme kan du nemt og hurtigt optage et lån, til at opnå dine drømme. 

Opsøg virksomhederne

Hvis det er en specifik virksomhed, eller et specifikt erhverv du har set dig varm på, er det vigtigt du opfører dig stædigt og viljestærkt. Du skal være konsekvent, og takke ja til praktikpladser, og starte nederst i fødekæden. Opsøg de virksomheder du gerne vil ind i, sig du vil arbejde gratis, og have lov til at vise dit værd. Det kan være en effektiv måde at komme ind på.

Brug dit netværk

Det er også vigtigt at du undersøger dit netværk for potentielle arbejdsgivere, eller bekendte af mulige fremtidige kollegaer. De fleste bruger Linkedin til at netværke professionelt. Her kan du nemt undersøge hvem du skal have kontakt til, for nå at dit mål. Skriv et vittigt indlæg og bed dine venner om at dele det, så det når ud til så mange som muligt. Det er vigtigt at du skriver du bare ønsker en snak over en kop kaffe, og ikke at du ønsker et job med det samme. På den måde, får du lov til at netværke dig til et muligt job eller praktikplads.       

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *