Sådan kan du bruge de sociale medier til at finde drømmejobbet

By: Søren

Vi er vant til at bruge de sociale medier i hverdagen. Her kan vi chatte med vennerne, holde os opdateret på hinandens liv og se billeder fra familiens rejser sydpå. Men de sociale medier kan bruges til meget mere end dette. Er man på jagt efter det perfekte job, kan de sociale medier her være oplagt at udnytte i denne situation. Netop fordi disse er så udbredte – både blandt private men også blandt virksomheder – er det nemt at fremskaffe de informationer, man ønsker, når det kommer til at finde drømmejobbet.

 

Det populære Facebook

Facebook kan bruges til meget mere end at finde frem til gamle barndomsvenner og poste billeder fra din hverdag. Denne platform kan også være en hjælp, når det kommer til at finde jobbet, du længe har længdes efter.

De fleste virksomheder har en side på Facebook – følger du dem her, kan du holde dig opdateret med deres opslag – herunder også jobopslag. Skulle du være så heldig at komme til en jobsamtale hos virksomheden en dag, er det bestemt ikke noget minus at sige, at du har fundet frem til jobbet via deres Facebook. Dette viser, at du oprigtigt er interesseret i virksomheden og ikke kun vælger hvilket som helst ledigt job på jobindex.dk eller en lignende side.

Samtidigt vil du stå utrolig godt til en samtale, da du ved at følge dem på Facebook har fulgt dem i et stykke tid og på den måde er sat nogenlunde ind i virksomheden, hvilket bestemt heller ikke er et minus.

Det er lige meget, om du søger et studiejob i København eller en chefstilling i Århus. Dette kan være et utrolig effektivt værktøj!

På Facebook findes desuden diverse grupper, hvor der skabes kontakt mellem arbejdsgivere, der mangler medarbejdere og jobsøgende. Disse kan man også tilmelde sig for hele tiden at holde sig opdateret på, hvilke stillinger, der kommer op.

 

Instagram – få en god indsigt

Instagram er også et socialt medie, der kan bruges i jagten på den perfekte arbejdsplads. Instagram giver en rigtig god mulighed for at se virksomheden indefra, den side, som du typisk ellers ikke får lov til at se.

Selvom alle virksomheder endnu ikke er på Instagram, bliver det mere og mere udbredt at være til stede på denne platform også. Her kan du følge de virksomheder, du kunne være interesserede i at arbejde for. Hurtigt kan du få et indblik i kulturen, virksomhedens arbejdsmiljø, det sociale og meget mere. Dette kan være en stor hjælp, hvis man ikke blot er interesseret i at få drømmestillingen, men også at arbejdspladsen er som man ønsker den.

Snapchat – sjælden men effektiv

Snapchat er en tredje platform, du kan gøre brug af, hvis du søger informationer og indsigt i en specifik virksomhed.

Det er bestemt ikke alle virksomheder, der er online på Snapchat, men det betyder bestemt ikke, at ingen virksomheder udnytter dette medie.

Netop Snapchat er unik, da det fremstiller ting, som de er uden de store overdrivelser – modsat eksempelvis Instagram, hvor det meste skal opstilles med diverse filtre.

Derfor viser Snapchat netop ofte virksomheden indefra, præcis som den er. Det giver af den grund et ret realistisk billede af virksomheden og deres kultur.

 

Den klassiske LinkedIn

Det er ingen hemmelighed, at LinkedIn er det mest almindelige sociale medie, der findes, når det kommer til at finde et job.

Opretter du en bruger eller opdaterer din nuværende, kan folk se dine kompetencer, baggrund og dit CV – og det kan medføre til, at du blive kontaktet af interesserede arbejdsgiver, der gerne vil have, at netop du arbejder for dem.

Samtidigt er der et hav af tips på nettet til, hvordan du optimerer din LinkedIn profil bedst muligt. Hvor du skriver specifikke oplysninger på din LinkedIn side kan nemlig have en stor indflydelse.

 

De sociale medier kan altså bruges til meget mere en chat og billeddeling. Når det kommer til at finde et relevant job, kan disse også sagtens være til stor hjælp. Det kan derfor godt betale sig at bruge noget tid på. Hold øje med potentielle virksomheder og bliv herved opdateret på eventuelle jobstillinger – samtidigt kan du generelt få et indblik i virksomheden indefra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *