Sådan kan du kombinere gæsteværelse og kontor

By: Søren

Uanset om du er ved at søge arbejde, har et arbejde eller er i gang med at skabe dit eget job hjemmefra, så er en god hjemmearbejdsplads vigtig. Her kan du sidde og arbejde i fred et sted, hvor der er gjort plads til det, og hvor du ikke bliver forstyrret af de mange ting, der kan komme i vejen, når du prøver at arbejde hjemmefra.

Et højt komfortniveau er vigtigt, når du skal skabe din hjemmearbejdsplads, og det er en god idé at sørge for, at du sidder ordentligt og i en god stilling, for sådan kan du fastholde din koncentration og ikke sidde og falde sammen i sofaen, hvilket kan gøre det svært at få arbejdet.

I den her artikel skal vi se lidt nærmere på, hvordan du kan skabe en god hjemmearbejdsplads, som samtidig også kan fungere som andet – f.eks. Et gæsteværelse, komplet med trekvartseng, men som du stadig har mulighed for at bruge som kontor.

 

Hvilket rum kan bruges

I princippet behøver din hjemmearbejdsplads ikke sit helt eget rum, selvom det er rart at have et sted at arbejde, hvor du kan lukke døren. Men i de store byer, hvor kvadratmeterprisen er højst, kan det være svært at have et særskilt rum, der kun er dedikeret til kontor.

Du behøver ikke et særskilt rum for at lave en god hjemmearbejdsplads, det vigtigste er, at du har en fast plads at sidde på, hvor du kan sidde ordentligt og få en masse arbejde for hånden. Så selv hvis du kun kan indvie et hjørne af stuen til din kontorplads, så er det også helt fint.

En anden god løsning er at bruge et rum, der også har andre formål – en god hjemmearbejdsplads behøver ikke have sit eget rum, da et skrivebord ikke optager meget plads. Derfor kan du f.eks. sagtens bruge et gæsteværelse, som dit kontor også.

Hvis du har et gæsteværelse, kan du med fordel vælge en trekvartseng, fordi den både giver masser af plads i sengen, samtidig med at der stadigvæk er plads til dit kontor. Du behøver ikke meget plads for at have et optimalt kontor, og det vil være rart at have en god seng.

Du kan finde masser af den slags senge lige her.

En trekvartseng kan faktisk ogås bruges, hvis du kun har en to-værelses lejlighed, for så kan du bruge sengen i dit soveværelse op på den måde, kan du faktisk få glæde af den lille smule mere plads, hvor du kan have din kontorplads. Det gør en kæmpe forskel.

 

Andre ting der skaber det perfekte kontor

Generelt er det vigtigt, at du skaber nogle fede omgivelser, så du kan være sikker på, at du får lavet noget. Det er selvfølgelig ikke noget, som må overskygge dit arbejde, men generelt er det fint at bruge lidt tid på det.

Du kan gå i gang med at arbejde og i weekenden og når du er færdig med dine arbejdsopgaver, så kan du bruge tid på at indrette dit kontor. Det er helt i orden at gøre. Alternativ kan du også indrette dit kontor de første 1-3 dage med en skarp deadline, da du ikke må bruge flere uger på at gøre det. Men det er vigtigt at have et kontor, som du kan lide.

For de fleste er det rart at have et whiteboard, da det giver dig mulighed for at brainstorme dine idéer. Hvis I er to, som arbejder sammen hos dig, så er det virkelig fedt med et Whiteboard, for det giver jeg mulighed for at brainstorme idéer sammen.

Herudover kan det anbefales, at du bruger tid på at få nogle flotte billeder til væggene, så du har noget pænt at kigge på. Hvis du har valgt at indrette dit gæsteværelse som kontor, så vil vi anbefale, at du brugrer det rum med mest sollys som gæsteværelse, så du får masser af lys ind på dit kontor. For i dit eget soveværelse er det ikke så vigtigt, så du kan ligeså godt lade dine gæster sove i deres trekvartseng og få sollys i hovedet om morgenen.

 

Sidde hjemme eller tage på kontorfælleskab

Hvis  du bruger i flere uger at lave noget, og det bare ikke sker, så vil vi anbefale dig, at du finder et kontorfælleskab i  stedet for. Det er ikke for alle mennesker at arbejde derhjemme, så du skal ikke lade dig slå ud af det, hvis du ikke kan.

Det er værre, hvis du bliver ved med at prøve at få det til at virke, hvis det ikke gør det. For så får du aldrig succes med de ting, som du laver i livet, og det nytter ikke noget på sigt.

Hvis du står i sådan en situation så prøv at tage ud og sid, og så kan du altid vende tilbage til dit kontor, hvis det ikke virkede for dig. Det er meget individuelt, om man kan lide at være det ene eller det andet sted.

Derfor er det umuligt at opstille regler for, hvad der er rigtigt. I sidste ende handler det om, hvad der er rigtigt for dig, så du kan ikke bruge til noget, hvad andre mener. Alle vil give dig råd ud fra ting, som virker eller ikke virker for dem.

 

Skab dit eget job – frihed og ansvar

I sidste ende skal du lave noget, og du har enten mulighed for at være selvstændig eller arbejde for andre. Man kan ikke sige, om det ene er bedre end det andet. Det handler helt om, hvad du er mest til.

Nogen mennesker elsker trygheden ved at have et job, hvor de møder ind og hver måned får de deres løn. Andre hader det, fordi de ikke føler, at de har nok ansvar. Der er ikke nogen rigtige eller forkerte løsninger, og hvis du prøver at være selvstændig, og det ikke var dig, så skal du ikke være bange for at søge et lønmodtagerjob.

Det er ikke flovt, at du har prøvet at få succes. Der kan være mange grunde til, at det ikke gik, som du havde regnet med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *