Vælg rigtigt når du skal finde den perfekte gave

By: Søren

Leder du efter den perfekte gave til din bedste ven, mor eller kæreste? Du er ikke den eneste derude, som ikke helt ved, hvad der er det rigtige at købe, og hvad der garanterer en glad modtager af gaven. Rigtig mange overtænker faktisk situationen, og det kan ende med, at de slet ikke finder noget, som har nogen form for kant.

Jagten på en gave kan indledes på flere måder. Enten kan du vælge at gå efter gaven, alle kan bruge, eller du kan lede efter det unikke, som er tilrettelagt den person, du vil give det til. Valget er dit, og det handler ofte om, hvor meget tid, du vil lægge i det, og hvor stor en risiko du vil tage.

Gaven alle kan bruge

Vil du gerne være sikker i din sag, så kan du kigge efter en gave, som ingen bliver kede af at få. Denne slags gaver bringer sjældent helt samme glæde hos modtageren, men til gengæld undgår du det helt triste blik, fordi du ramte helt forkert i dine bestræbelser. Du kan klikke her for at finde gaver, som falder i de flestes smag.

Har du hørt mange gange, at du skal købe en gave, som alle kan bruge, men er du lidt i tvivl om, hvad det så betyder? Så læs med her, hvor du får nogle eksempler.

Værktøj
Det er måske en mindre overdrivelse, at alle kan bruge værktøj, men det er i hvert fald tæt på. De fleste har brug for et sæt værktøj, uanset om de bor i hus eller lejlighed, hvis de mest basale ting skal fixes. Hvis du kender personen, du vil forære det til, bør du måske undersøge vedkommendes samling i forvejen, så du ikke køber den hammer, som han eller hun har fem af i forvejen. Værktøj kan man dog sjældent få alt for meget af.

Tøj
Som barn hader man oftest de bløde pakker, og man håber hvert år til jul eller fødselsdag, at der ligger hårde pakker under træet med ens navn på. Det ændres dog oftest som alderen stiger, og de fleste unge eller voksne mennesker elsker bløde pakker. Det er med andre ord noget, som alle kan bruge. Tøj er dog ikke bare tøj, og man kan sagtens gå galt i byen, hvis man ikke har sat sig ind i modtagerens stil og behov. Vælger du at købe en blød pakke, er det derfor en god idé at undersøge farver, stil og tendenser hos den person, gaven skal gives til.

Cafebesøg
Det er de færreste, som ikke bliver glade for en tur på cafe eller restaurant, hvor de kan smage på lækre kager, få en brunchbuffet eller måske til en frokost-burger. Café-besøget er et sikkert hit, og det er også en gave, som alle kan have glæde af. Er du tæt på vedkommende, er det oplagt, at du selv bliver en del af turen, og ellers kan du overlade til modtageren at bestemme hvem, han eller hun tager med.

Hvis du ikke er så meget til café-besøg, så kan du overveje en lidt mere alternativ madoplevelse som gave. I de større danske byer findes der street food markeder, hvor man kan opleve et hav af forskellige madkulturer på et og samme sted. Oplevelsen deles med en masse andre, så du skal være glad for selskab ved din side, imens du spiser. Og det samme skal gavens modtager selvfølgelig.

Sko
Det er ikke så svært at købe sko, hvis du ved, hvad du skal gå efter. Kig på hvilke type sko personen bruger i øjeblikket, og hvilken størrelse vedkommende bruger. Derudover kan du kigge på sko til dig selv, og den forbindelse spørge lidt ind til personens ønsker. Du behøver ikke afsløre det hele for at blive lidt klogere på, hvilke sko der er de rigtige.

Ting til køkkenet
Her er vi ovre i den lidt kedelige boldgade, for ting til køkkenet er sjældent de mest sexede på ønskelisten. Ikke desto mindre, så ønsker rigtig mange sig forskellige køkkenredskaber, og det er derfor et sted, hvor du ikke går galt i byen, når du køber gaver.

Har vedkommende ønsket sig konkrete ting til køkkenet, så er det selvfølgelig oplagt at kigge efter det. Er det ikke tilfældet, kan du måske selv gå lidt på opdagelse i hans eller hendes køkken – måske mangler der noget helt oplagt, som du kan finde i en af de mange isenkrammere – eller på nettet selvfølgelig.

Den mere personlige gave

Er du ikke på udkig efter gaven, som alle kan bruge, og vil du hellere finde noget helt personligt, så er der bestemt også masser af muligheder til den slags. Først og fremmest bør du gøre op med dig selv, hvor mange penge og tid du vil bruge på gaven, da personlige gaver oftest er mere krævende.

Køb en oplevelse

Der kan være noget helt særligt over at købe en oplevelse i gave, til en man holder af. Oplevelsens karakter skal afspejle, hvad i kunne have lyst til at lave sammen, hvis du altså selv skal med på turen. Skal du forkæle kæresten, kunne du købe en romantisk oplevelse til et wellness-ophold eller en lækker madoplevelse. Er det en ven, du skal forære gaven, så er det måske mere oplagt at lave noget med lidt mere action. I kunne tage ud og prøve nogle vilde forlystelser eller prøvekøre nogle biler.

Brug historien

Vil du finde en meget personlig gave, så bør du overveje, om du kan bruge jeres fælles historie til at finde den. Minder er oftest der, hvor følelserne er stærkest, og en gave forbundet med historien vil derfor også bringe stærke og gode følelser frem hos modtageren. Uanset om du vælger at købe en oplevelse eller en fysisk ting, så vil den blive taget godt imod, hvis den kommer fra hjertet.

Vær kreativ

Det viser altså bare noget om dig, hvis du går i dit kreative hjørne for at glæde en anden person. Vælger du selv at producere din gave, så vil det også oftest blive taget rigtig godt imod. Vis dig fra din kreative side – men husk lige at overveje, om det er tiden værd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *