Drømmer du om et job i forsikringsbranchen?

By: Søren
job i forsikringsbranchen

De fleste mennesker ved lige præcis, hvad deres drømmejob er, eller i hvert fald hvilken branche de ønsker at arbejde inden for. Det kan være alt fra pilot eller frisør til læge eller advokat. Det kan altså være vidt forskelligt, hvad man drømmer om, og alt efter, hvad drømmejobbet er, kræver det noget forskelligt at komme dertil. Drømmer du om et job i forsikringsbranchen, er du kommet til det helt rette sted. Her i artiklen vil du nemlig blive introduceret for en række gode råd til, hvad det kræver at få et job i lige præcis denne branche.

Sæt dig ind i branchen, og lav en masse research

Hvis du gerne vil arbejde med forsikring på den ene eller anden måde, er det først og fremmest en god idé at sætte dig ordentligt ind i branchen og lave en masse research. På den måde opnår du en masse kendskab til branchen og kan dermed også bedre vide, hvad det egentlig kræver at få et job i forsikringsbranchen. Du bør blandt andet undersøge alt, du kan, omkring de forskellige forsikringsselskaber i landet og alt andet, der er relevant.

Ved at opnå dette indgående kendskab til branchen skaber du desuden de optimale forudsætninger for at skrive den perfekte ansøgning samt det perfekte CV.

Skriv et godt CV og en god jobansøgning

Når du har fået mere styr på forsikringsbranchen, er det næste skridt for dig naturligvis at lave det perfekte CV og skrive en god jobansøgning. Her er det afgørende, at du formår at fange arbejdsgiverens opmærksomhed fra start, og at du således bruger lang tid på at færdiggøre både CV og ansøgning. Du bør huske på, at dette er det første indtryk, du giver, og at det er dette, der skal sælge dig i sidste ende. Start eksempelvis ud med en overskrift og et layout, der er fængende.

Sådan kan du skille dig ud

I en jobansøgning og et CV er det desuden vigtigt, at du skiller dig ud på baggrund af din personlighed, faglighed og motivation. Det er virkelig her, at du har mulighed for at vise, hvorfor du lige præcis er den rette til jobbet. Det er ydermere afgørende, at både ansøgning og CV er velstruktureret, velformuleret og overskueligt. På den måde kan arbejdsgiveren lettere få et samlet overblik over din erfaring inden for området.

Forberedelse er afgørende inden en jobsamtale 

Såfremt både dit CV og din ansøgning er god, er der rigtig store chancer for, at arbejdsgiveren vil indkalde dig til en samtale. Er det tilfældet, og er du så heldig at blive indkaldt til dit drømmejob, er næste skridt for dig, at du igen skal forberede dig så godt, du kan. Her bør du undersøge, hvad stillingen helt præcis vil kræve af dig, og herudover er det vigtigt, at du undersøger en masse om den pågældende virksomhed. Virker du uforberedt til en jobsamtale, er det helt sikkert noget, der vil trække ned.

Udvis masser af engagement og gåpåmod

Hvis du vil lande dit drømmejob og arbejde med forsikring, så er det ydermere en god idé, at du til selve samtalen udviser masser af engagement. Du skal vise, at du har gåpåmod og er nysgerrig, men samtidig skal du selvfølgelig være ærlig omkring dine svagheder. Hvis du lover en hel masse, du i sidste ende ikke vil kunne holde, er det ikke sikkert, at jobbet er det rette for dig. Vær i stedet åben omkring, hvad dine styrker og svagheder er, så du også kan blive klogere på, om det egentlig er det rigtige job for dig i sidste ende. Følg disse råd og så vil du være klar til dit nye job.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *