Gode tricks til at få god uddannelse

By: Søren

Din uddannelse kan være lang og hård. Det kan være svært, at det hele ikke går op i læsning og mere læsning. Her kommer nogle gode tricks du kan have i dine tanker under din uddannelse.

Hvordan du scorer højt i gymnasiet

Gymnasiet stiller høje krav til dig som elev. Du skal nemlig både deltage aktivt i undervisning, lave en masse opgaver og have styr på din SRP. Men samtidig vil du gerne feste og være aktiv med resten af din klasse. Det kan være hårdt og mange elever bliver rigtig stresset, da de gerne vil være populære socialt og samtidig gerne have en god uddannelse. Det er ofte, at man forbinder sjov og popularitet i gymnasiet med dårlige karakterer, sådan har samfundet nemlig lavet det. Det er ikke set som værende en god ting at få gode karakterer i gymnasiet, for så er man en stræber.

Hvad du kan gøre, uden at miste din sociale status, men stadig få gode karakterer er at fokusere på dine fag, der passer til året du går på. Det vil sige, at hvis du er på første år, bør du fokusere på at være aktiv i dine c-fag. Det betyder ikke, at du ikke skal deltage i timerne i de andre fag, da det er svært at gå fra en årskarakter på 02 til 10 på sidste år. Men, du skal fokusere mere på c-fagene. Læs derfor lektierne grundigt, og sørg for du kan svare på spørgsmål til lektierne i timerne. På den måde sikrer du dig at lærerne ved hvem du er og det bliver derfor nemmere at opnå gode karakterer. Sørg altid for at fremstå glad. Det bliver ofte set ned til at række fingeren op hele tiden. Så i starten, bør du gøre det et par gange, og du kan altid lave en lille joke når du svarer. Ikke ofte, da du ikke vil være klassens klovn.

Et andet trick der er godt at have, er at finde hjælp til dine opgaver. Inspiration er nemlig noget der virkelig kan hjælpe under dine afleveringer. Der findes masser af steder man kan finde lignende opgaver, og endda de samme opgaver som allerede er lavet. Sørg for ikke at skrive af, men find inspiration.

Få hjælp til din bachelor

Du er nået til din bachelor, og lad os være ærlige, det er først nu du ved, hvordan dine karakterer fra gymnasiet havde indflydelse på din uddannelse eller ej. Det er her, det går op for dig, om det var positivt for dig at du lagde meget eller lidt tid i din gymnasiale uddannelse. Det er dog nu det gælder. Er du heldig at din kandidat har retskrav og du kan gå direkte videre, så tæller dine karakterer egentlig ikke særlig meget på din bachelor, hvis du altså ved du gerne vil gå direkte videre. Overvejer du derimod at stoppe efter din bachelor, bør du fokusere ekstra meget på dine karakterer.

Når du når dit endelige projekt enten på din bachelor, dit speciale eller din ph.d. kan du få hjælp til at rette din opgave igennem. Du kan nemlig få korrekturlæsning på dine opgaver, hvilket kan være et super godt trick til at komme godt igennem, og få dig en god karakter i sidste ende.

Det er nemlig de gode karakterer i sidste ende, som virksomhederne ser på, når de får din ansøgning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *