Opkvalificer dig selv og bliv mere attraktiv på jobmarkedet

By: Søren

Hvis du er jobsøgende, kender du højest sandsynligt følelsen ikke at leve op til alle kravene, som virksomheder stiller til deres kommende medarbejdere. Ofte er listen lang med, hvad en kandidat skal kunne både i forhold til kompetencer, faglighed og personlige egenskaber. Du kan med god grund bruge denne periode på at give dig selv nogle flere værktøjer.

Få en bedre gennemslagskraft

Når du skal klæde dig selv bedre på i forhold til at lande dit næste job, er det vigtigt, at du er god til at formidle. Det gælder både skriftligt men især også mundtligt. Det er vigtigt, at du virker overbevisende og sikker i din sag, når du er til jobsamtale.

Det nytter ikke noget, at når du bliver spurgt ind til noget i jobsamtalerne, at du virker usikker og tilbageholdende, især ikke når du skal fortælle om dig selv, og hvad du kan byde ind med og bidrage med til den pågældende virksomhed.

Derfor kan du med fordel træne derhjemme, mens du søger jobs. Det er en god træning at stå foran et spejl og øve nogle formuleringer. Du skal fokusere på at tale højt og klart og holde øjenkontakten med dig selv. Det er også vigtigt at have et lille smil på læben. Det gør nemlig, at man virker mere rolig og troværdig i sin tale.

Hvis du ikke føler, det giver dig noget at tale til dig selv, kan du alliere dig med nogle venner, familiemedlemmer, studiekammerater eller tidligere kolleger, som du kan øve overfor. De vil helt sikkert gøre dig lidt mere nervøs og derfor være en bedre øvesituation inden en eventuel jobsamtale.

Husk at bede om evalueringer

En anden god måde at udvikle dig selv på er ved at tage kontakt til den person, du tidligere har været til jobsamtale hos. Du har sikkert prøvet at få afslag på et job eller flere, som du har søgt. Det er aldrig rart og kan være forbundet med følelsen af ikke at være god nok.

Heldigvis kan du altid bruge disse erfaringer senere hen, i det sådan situationer altid lærer dig et eller andet. Derfor kan du med god grund kontakte ham eller hende, du var inde hos og høre, hvorfor det ikke blev dig, som blev valgt til jobbet.

På den måde får du højest sandsynligt en eller flere konkrete grunde, som du kan tænke over. Måske havde du ikke de fornødne kompetencer, eller måske var det noget med din type i forhold til arbejdspladsen og afdelingen. Grundene kan være mange, men det giver dig noget at arbejde videre med, og det kan være ret værdifuldt i din fremadrettede jobsøgning.

Har du prøvet at tage kurser?

Noget helt unikt og oplagt ved en periode, hvor du er jobsøgende, er, at du har mulighed for at tage en masse kurser og give dig selv flere værktøjer i værktøjskassen. Afhængig hvilken branche du bevæger dig i, er det forskellige programmer og værktøjer, du skal kunne betjene og bruge.

Derfor kan det være svært at give dig konkrete kurser, du kan tage på, da det for nogle brancher er helt ligegyldigt at arbejde i diverse webprogrammer. Dog er meget af arbejdsmarkedet digitalt, og derfor vil du altid komme langt med at kunne bruge Office-pakken fuldt ud.

Du vil ikke fortryde, hvis du melder dig til nogle kurser, så du kan blære dig med at mestre forskellige programmer. En god ide kunne være at tilmelde dig PowerPoint kurser, som er en vigtig del af stort set alle virksomheders kommunikation.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *