Skal du til at have et job?

By: Søren

Du er måske færdiguddannet eller du er studerende, og du har brug for et job, her får du tips til at lande dit næste job og beholde det. Du kan derfor med fordel læse, hvordan du skriver en god ansøgning og et godt CV, som fører dig til en jobsamtale. Når du så er nået til jobsamtalen, så er det vigtigt, at du forbereder dig til jobsamtalen. Det kan du gøre, ved at forberede dig på hvilke spørgsmål, de kan stille til jobsamtalen. Her i artiklen får du svar på, hvad de oftest stillede spørgsmål er til jobsamtaler.

Læs mere herunder om hvordan du lander dit drømmejob.

Ansøgning og CV

Når du skal have et job, så skal du søge et job, det kan du gøre via en af jobdatabaserne. Når du har fundet et job, som du passer til, så skal du til at søge det. Det gør du ved at sende en ansøgning og sende dit CV til virksomheden. Når du skriver en ansøgning, så er det vigtigt, at der står hvad din motivation er i forhold til jobbet. Det kan være, at du altid godt kunne tænke dig stillingen, fordi du er nysgerrig og god til at skrive. Efter motivationsafsnittet kommer der et afsnit, der handler mere om, den erfaring du har som skal give dig jobbet. Her kan du skrive hvilke opgaver, du har haft på arbejdet med, som har rustet dig til det nye job. Når du har skrevet indholdet til ansøgningen, så er det vigtigt, at der er et godt billede af dig på ansøgningen, så den kommende arbejdsgiver kan se, hvordan du ser ud. Ansøgningen skal have et flot design, så det skiller sig ud fra de andre ansøgninger, og så du virker som en person som har god stil. Det skaber også mere blikfang for arbejdsgiveren.  

Jobsamtale

Når du skal til en jobsamtale, så er det vigtigt du forbereder dig. Det er dog svært at forberede sig, når man ikke ved hvad arbejdsgiveren vil spørge om. Du kan dog forberede dig på de oftest stillede spørgsmål til jobsamtaler. Disse kan være, hvad er dine styrker, hvad er dine svagheder, hvor ser du dig selv om 5 år, hvor har du hørt om denne virksomhed. Disse spørgsmål kan man skrive svarene ned på, så man bedre kan huske svarene til selve jobsamtalen. Til selve jobsamtalen er det også godt, at være glad og positiv. Dertil er det godt at kunne fortælle om ens joberfaring på en spændende og inspirerende måde.  

Selve jobbet

Når du får selve jobbet, så er det vigtigt, at du gør dig positiv bemærket. Det kan du gøre på mange måder, det er dog en god idé at vise, at du har styr på tingene. Det kan du gøre ved at klæde dig på i forhold til dresscode, ved at være soigneret og have en mobil der ikke er totalsmadret. Hvis skærmen er gået i stykker, så er det meget godt, at få den repareret inden du starter det kan du gøre hos telerepair.dk. Ligeså er det en god idé at have strøget skjorten inden første arbejdsdag. Dertil kan du sætte dig ind i, hvem der har hvilke stillinger, så du ved lidt om vedkommende inden du møder dem for første gang.

Tak for at du læste med her. Jeg håber du fik inspiration til jobprocessen, og fik tips til at skrive den næste jobansøgning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *