Vejen fra skrot til slot

By: Søren

Selvom Danmark i rigtig mange undersøgelser er et af verdens lykkeligste lande, og vi i høj grad står for værdier som lighed og solidaritet, er det desværre ikke alle, der har lige muligheder.

Det virker som utopi at forestille sig et samfund, hvor alle har fuldstændig lige muligheder, da folk jo af natur er født forskellige. Dertil kan man dog alligevel godt håbe på et samfund, hvor ligheden bliver større i takt med velstanden stiger. Men desværre peger pilen den anden retning: Polariseringen i samfundet bliver større og større.

Middelklassen bliver mindre og mindre, mens antallet af rige såvel som fattige stiger. Dette betyder, at hver en krone skal vendes, og flere derved benytter sig af muligheden for omlægning af lån, hvor det ofte kan vise sig, at man kan få meget mere for sine lånte penge.

Selvom det ofte er en god idé at omlægge sit lån, er dette alene dog ikke nok til at vende den negative spiral. Man bliver nødt til at tage tyren ved hornene og selv beslutte sig for at være sin egen lykke smed. Læs videre og få inspiration til hvordan

Uddannelse er vejen frem

Uanset hvordan man vinder og drejer det, er det bare en rigtig god idé at uddanne sig. Det betyder ikke, at du skal bruge 5 år af dit liv på en eller anden Cand.merc. på CBS. Det er der selvfølgelig ikke mulighed for alle.

Men der er rigtig mange andre muligheder, og med internettets fremkomst og udbredelse er der kommet endnu flere. Det er alt fra fysiske kurser, aftenskole, enkeltfag, online kurser og efteruddannelse. Hvis du for eksempel er en arbejdsløs advokat kan du i Google søge på ’efteruddannelse advokat’, hvorefter flere tilbud vil dukke op.

Det handler altså i høj grad om at være opsøgende og kreativ i sin tilgang til uddannelse og være specifik i, hvad du gerne vil. Det er faktisk lidt utroligt – nærmest alt information lægger tilgængelig til dig på internettet. Hvis du vil være ekspert inden for online marketing eller for eksempel Google Analytics, er det simpelthen bare om enten at Google det eller se videoer om det på YouTube. Næsten samtlige, mulige certificeringer inden for online marketing kan tages uden, at du rejser dig fra din stol.

Jobsamtalen

Et andet vigtigt skridt i din vej fra skrot til slot, der starter med det rigtige job, er jobsamtalen. At være god til en jobsamtale er yderst vigtig og er en disciplin i sig selv. Typisk ved et fedt job er der rigtige mange ansøgere, og flere runder du skal igennem. Det er også derfor, at så mange artikler og kurser bliver udarbejdet alene med det formal at hjælpe folk på vej i deres jobsamtale.

Det nok allervigtigste element, og hvad mange fejltagelsesvis negligerer, er forberedelsen. Arbejdsgivere har en masse igennem jobsamtale-møllen, og afskriver med det samme dem, der ikke er forberedte. Hav derfor din research i orden.

Et andet element er ydmyghed. Du skal selvfølgelig ikke gå ind til en jobsamtale og tro, du allerede ejer virksomheden, men der er, specielt i Danmark på grund af blandt andet janteloven, en tendens til, at mange går hen og bliver for ydmyge. Hvis arbejdsgiveren direkte spørger, hvor du gerne vil være om 5 år, og du svarer et eller andet vildt banalt eller ’det ved jeg ikke’, er der en meget stor risiko for, at du slet ikke bliver taget i betragtning til jobbet. Husk på, at de fleste arbejdsgivere tænker i store termer med deres virksomhed og gerne vil have medarbejdere, der gør ligeså.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *